menu

Waarom museumglas?

Het verschil tussen museumglas en gewoon glas Deze foto heb ik genomen in de werkplaats van Lex Lijsten. In de linkerhelft is museumglas  gebruikt. Je ziet hierin nauwelijks reflecties en de keuren zijn helderder te zien. Ook beschermt dit glas voor 99% tegen UV straling.

Mijn werken op papier zijn ingelijst in gewoon glas. Dat is gedaan, om ervoor te zorgen dat u ze voordelig kunt kopen. Het heeft echter nadelen: gewoon glas is namelijk een beetje groen en het spiegelt nogal. Er is echter een alternatief: Museumglas. Dit soort glas spiegelt bijna niet en heeft eigenlijk geen kleur. Als je een aquarel inlijst achter museumglas, dan komen de kleuren pas echt tot hun recht en ziet de aquarel er dieper en echter uit. Het is eigenlijk net alsof er geen glas voor zit, terwijl het werk toch goed beschermd is tegen in inwerking van licht en vuil. Museumglas kost 250 euro per vierkante meter.  Dat komt neer op zo’n 125 euro extra voor een lijst van 60 x 80 cm. Voor wie het de moeite waard vindt, vervang ik graag het gewone glas door dit uitstekende glas dat het werk veel mooier uit laat komen. Vermeld dit even bij uw bestelling.

Een voorbeeld van een werk dat sterk zou profiteren van de toepassing van museumglas. Meerprijs voor dit werk: slechts 50 euro.

Aquarel in de tuin van kasteel Rosendael De subtiele warme tinten in deze aquarel komen beter uit achter museumglas en je hebt geen last van storende reflecties.