menu

Betonvrachtwagens voor het eerst online

"Beton vrachtwagen chauffeur", 1991

In het jaar van mijn eindexamen op de academe was ik geïnspireerd door de Amerikaanse kunstenaar Edward Hopper. Dit is het eerste schilderij uit die serie. Het stelt een eindeloze rij betonvrachtwagens voor, die bij een laadstation beton komen halen. Om inspiratie op te doen voor dit werk heb ik een tijdje meegereden op een betonvrachtwagen. We stonden lang genoeg in de rij met betonvrachtwagens te wachten op een lading om van het proces een schets te kunnen maken. Tijdens het rijden had ik genoeg tijd om een portret van de bestuurder te schilderen. Dit portret heb ik hem cadeau gedaan als bedankje voor het meerijden. Het schilderij staat vandaag (22 jaar later) voor het eerst op mijn website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *